Cenika AS

Åpenhetsloven

Åpenhetsloven

Åpenhetsloven er lov om virksomheters åpenhet og arbeid med grunnleggende menneskerettigheter og anstendige arbeidsforhold. Bakgrunnen for loven er å sikre at norske virksomheter tar helhetlig ansvar for sine verdikjeder, og løpende gjennomfører menneskerettslige aktsomhetsvurderinger. 

Åpenhetsloven på Lovdata: https://lovdata.no/dokument/NL/lov/2021-06-18-99 

Aktsomhetsvurdering fra Cenika AS

I henhold til den nye Åpenhetsloven jobber vi aktivt med grunnleggende menneskerettigheter og anstendig arbeidsforhold i egen virksomhet og leverandørkjede. Vi samler inn informasjon fra våre leverandører gjennom Factlines' programvare. Egenrapporteringen er basert på UN global Compact og OECDs retningslinjer for ansvarlig næringsliv og er i tråd med prosessen for aktsomhetsvurderinger som kreves i åpenhetsloven. 

Vi har fått Verifiseringsmerke for åpenhetsloven som er en bekreftelse på at vi som virksomhet respekterer menneskerettigheter og jobber for å skape gode arbeidsforhold for oss selv, og for vår leverandørkjede. 

Redegjørelse for aktsomhetsvurderinger 2023, les rapporten her.

Ved spørsmål vedr åpenhetsloven, vennligst send mail til: post@cenika.no

Henvendelser blir håndtert fortløpende og besvart innen 3 uker.For å endre tekststørrelsen, hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac) og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.